Hardemos godaste mjuka kaka 2019

Vinnarna: Matilda Collén och Linn Hulterström.

Här följer receptet på årets vinnarkaka, en Amerikansk Jätte Cookie!

Ingredienser:

200 gram mjölkchoklad te.x schweizernötssmak
15 stycken Dumlekolor
1 dl med salta jordnötter
175 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl brunt farinsocker
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl havregryn
3 1/2 dl vetemjöl

(Spara 3 dumlekolor + några rutor choklad till toppingen)

 

Såhär gör man:

Ställ ugnen på 175 grader.

Grovhacka choklad, dumle & jordnötter.

Tärna ner det det rumsvarma smöret i en skål tillsammans med brunt farinsocker & strösocker. Vispa ihop det med en elvisp, sedan räcker det att du rör ihop resten för hand. Vänd ner ägg, och de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.

Vänd ner choklad & jordnötskross och arbeta in till en jämn smet.

Klä en rund form med bakplåtspapper cirka 22-24 cm och tryck ut kakdegen där i. Grädda sedan i nedre delen på ugnen i cirka 30 – 35 minuter eller tills kakan fått fin färg.

Pudra över lite florsocker när kakan svalnat något och servera som den är eller med lite grädde.